top of page
  • Skribentens bildIda Svensson

Vår i lufta!

Uppdaterat: 6 mars

Å gå inn i en ny årstid påvirker oss på ulike måter, noe de fleste av oss kjenner på. Dette gjelder også for våre omgivelser, og hva vi ønsker å omgi oss med av materialer, farger og dekorelementer. I dag vil vi gi tre konkrete tips om hvordan du kan oppnå dette med enkle grep:


1.Se over og bytt ut materialer.


Bytt ut ulltepper, fleecepledd og pelsfeller med lettere og tynnere materialer som bomull, lin og viskose. Hvis du vil kjøpe nytt, prøv deg frem med for eksempel kun to nye putetrekk - du trenger ikke å bytte alt. Kan og vil du sy selv? Tekstilier kjøpes for en billig penge på bruktbutikken. Og husk at det ofte kan gjøre underverker å fjerne, i stedet for å erstatte.


Bytt plass på tung og grov keramikk og porselen til gjennomsiktig glass, eller gjennomfarget glass i lyse toner, i vaser og lysholdere. Det er ingen hemmelighet at materialene følger sesongene, så prøv å tenke på hvilke materialer som representerer hvilken sesong. Alt trenger selvsagt ikke byttes ut, og absolutt heller ikke kjøpes nytt. Se hva du finner på loppemarkeder og bruktbutikker. Det kan også hjelpe å bytte plass på det som står fremme. Flytt noe lenger bak og noe annet lenger frem.


Bilde fra Terreo Studio


Bilde fra Bonsoirs.com2. Ta naturen inn!

Den enkleste, vakreste og rimeligste måten å skape vårstemning på; Plukk en kvist og la den blomstre på kjøkkenbenken. Samle blåbærris og lag en oppsats sammen med tulipanene fra matbutikken. Arranger et brett med påskeegg i vårens farger og mønstre ved hjelp av det du finner i ditt eget skap (inspo i bild under) eller med noen blader du fant på morgenturen. Bruk din kreativitet, og gjør det ikke så komplisert. En enkel gren er vakker akkurat som den er.
Bilde fra Irisandfig.com3. Kjedelig, men svært effektivt: Rengjør huset!

Bruk grønnsåpe for duft, vindusvask for utsikten, støvkosten for å tåle sollyset som plutselig avslører alt i hver eneste krok, og gjør en omorganisering av skohyllen og knaggrekken i gangen. Heng ut sengedyner for å luftes. Gå gjennom tingene dine, selg det du kan, gi bort noe (det gir en god følelse), reparer det som kan repareres, og pakk bort ullskjerfene og de tykkeste vottene for -20 grader. Ta frem joggeskoene dine og kjenn hvordan det er å gå på tørr asfalt med grus under skoene igjen. Vil du virkelig går grundig til verks, gå helt inn i Maria Kondo-universet og lær deg alt om å fjerne forstyrrende elementer i hverdagen.


Bilde fra Pinterest @thegirlstribe

Bilde fra CSoaps.com (Ikke reklame, vi er rett og slett forelska i duften!)Ha en helt fantastisk dag! /
25 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page